Koor Tot Zangs Middel

 

 

Koor Tot Zangs! is opgericht in Januari 2009 en bestaat momenteel uit 25 enthousiaste zangers/zangeressen. Ons doel is om een kwalitatief goed koor te zijn en te blijven. Dit willen wij bereiken door hard werken en saamhorigheid te combineren. Sinds februari 2009 staan wij onder deskundige leiding van dirigent Frans Coerwinkel.

Regelmatig brengen wij themagebonden concerten ten gehore. Onze kerstconcerten die bijna jaarlijks plaatsvinden worden altijd druk bezocht. Ook hebben wij in 2016 onze bijdrage geleverd aan Expeditie Stroom van de Waal, een muziektheaterreeks onder artistieke leiding van Muziektheater De Plaats uit Arnhem. Het bleek een geweldige ervaring te zijn. Maar ook onze bijdrage aan de voorstelling van Ernest Beuving was een hele mooie belevenis.

Wij zingen zowel a capella als met piano begeleiding en ons repertoire is breed: van klassiek tot pop, voor elk wat wils. Onze repetitie-avond is de woensdag van 20.00 uur tot 22.00 uur in de aula van St. Martinusschool in Millingen aan de Rijn. Ben je geïnteresseerd en wil je een avondje meerepeteren dan ben je van harte welkom. Voor contactgegevens zie hier onder. 

Heel graag Tot Zangs!

 

 

frans

De dirigent Frans Coerwinkel

Koor Tot Zangs! staat sinds 2009 onder muzikale leiding van Frans Coerwinkel.

Frans start zijn muzikale loopbaan bij fanfare Ons Genoegen uit Millingen aan de Rijn. Pianospelen blijkt zijn passie. Na zijn middelbare school wordt hij toegelaten op het Conservatorium in Arnhem waar hij piano als hoofdvak kiest. Later kiest hij het orgel als tweede hoofdvak erbij. Tijdens zijn studie start Frans al met het begeleiden van verschillende koren. Hij is van veel muzikale markten thuis. Van klassiek tot pop en van renaissance kerkmuziek tot smartlappen.

Op dit moment dirigeert hij in Millingen aan de Rijn 3 koren. Zangvereniging Vivace, koor Ap/Art en koor Tot Zangs!. In Bemmel is hij dirigent/organist bij het Donatuskoor. In de Cenakelkerk van de Heilige Landstichting is hij organist/pianist. Ook geeft hij piano-, orgel-, en keyboardles aan jong en oud.